Rogier met een glas water

‘Ik ga het zeker redden deze keer’ | Weekupdate #4

“Wat is er nou anders dan de vorige keren dat je gestopt bent,” vroeg een goeie vriendin van me vorige week. Een goeie vraag waar ik nog niet helemaal achter ben.

Het is een knop die ik eerder niet gevonden had. De andere keren deed ik het voornamelijk voor mijn omgeving en omdat het van me verwacht werd. In de trend van: ”Je weet toch hoe slecht het is, en roken kan echt niet meer.” Maar nu heb ik mijn eigen motivatie gevonden. Ik ben baas over de niet-roken-knop.

Ik hou van winnen

En begrijp me niet verkeerd, het gaat me verre van makkelijk af. Al 27 dagen ga ik meerdere keren per dag de strijd aan met de verslaving. Dat duiveltje dat 10 keer per dag zegt: 'Ach joh, doe jezelf dat plezier, eentje kan toch geen kwaad.' De verslaving wil nog steeds roken, maar ik wil de verslaving niet meer, en dus win ik. En ik hou van winnen. Winnen is in deze wedstrijd belangrijker dan meedoen. Al begint het uiteraard met meedoen en mag je zo vaak meedoen als je wilt.

De voordelen van niet-roken nog maar even op een rijtje: Bron Trimbos

  • Betere conditie
  • Meer geld
  • Beter seksleven
  • Alles smaakt lekkerder
  • Mooiere huid
  • Mooiere tanden
  • Frissere adem
  • Vruchtbaarder
  • Beter humeur
  • Meer verjaardagen

De nadelen van stoppen met roken:

Dit is toch wel een heel  helder rijtje?

Ik wens iedereen heel erg veel sterkte en kracht toe. Als Stoptober is gestopt begint het pas eigenlijk. Wat mij helpt is er af en toe over praten met vrienden . Water drinken als ik behoefte voel aankomen. Naar buiten als ik onrustig ben en 10 keer diep inademen bij hoge nood.

Groeten,

Rogier