Man en vrouw zijn in gesprek.

KnUS in de BUS - Gelukkig

Teun Toebes (19) volgt de opleiding tot hbo-verpleegkundige en werkt als verzorgende in een verpleeghuis. Voor zijn YouTube-kanaal STEUN en toeverlaat maakt hij video’s over de zorg en ouderen (met dementie). In serie KnUS in de BUS brengt hij in retro-stijl een bezoek aan ouderen om te praten over de liefde voor elkaar. De liefde verbindt mensen van alle leeftijden, dat blijkt uit de ontroerende en persoonlijke verhalen. In deze aflevering de liefde tussen Nell (90) en Huub (†).

’We houden nog steeds van elkaar’

Nell spreekt over de relatie met haar man Huub. De dementie van Huub heeft veel invloed gehad op de dynamiek van de relatie. Na een opname in het verpleeghuis is hij, een aantal jaar geleden, overleden. De liefde blijft volgens Nell, dat blijkt duidelijk als ze over hem vertelt. 

Tot slot de vraag aan Nell of ze gelukkig is. Direct antwoordt ze: 'Ja!’. Korte stile. 'Er zijn natuurlijk altijd dingen die je liever anders had gehad, maar ik ben toch gelukkig. En dat hoop ik tot het einde aan toe te bijven.'