Carnavallen.

Carnavallen

Teun Toebes (19) volgt de opleiding tot hbo-verpleegkundige en werkt als verzorgende in een verpleeghuis. Voor zijn YouTube-kanaal sTeun en toeverlaat maakt hij video’s over de zorg en ouderen (met dementie). Afgelopen week ging hij samen met de 92-jarige Lenie naar de carnavalsoptocht. En dat leverde een stralend gezicht op!

Twee weken geleden vroeg ik aan Lenie of ze het leuk vond om mee naar de carnavalsoptocht te gaan kijken. Direct kreeg ik een ‘ja, dat vind ik leuk, ja!’ waarna Lenie begon met zingen. ‘Weet je wat ik wel zou willen zijn... een bloemetjesgordijn…’ klonk het door de gangen van het verpleeghuis.

Glunderen

Terwijl Lenie een dubbele trappist drinkt komen de carnavalswagens voorbij en herkent zij veel verenigingen van vroeger. Lachend knikt ze naar de voorbijlopende kinderen. Een dankbaar mens zie ik in de rolstoel naast mij zitten. Lenie glundert.

‘Ik zal tegen mijn zoon zeggen dat ik een fijne dag heb gehad.

Volgend jaar weer?

Tot slot vroeg ik Lenie of ze had genoten. Direct kreeg ik een volmondig 'ja' en een stralend gezicht. Ik zei dat we volgend jaar weer samen gaan carnavallen. Lenie reageerde sceptisch: ‘Ja, als ik dan nog leef wel ja!’

Laten we mensen met dementie blijven prikkelen in het leven.