sTeun voor Teun: stemmen!

sTeun voor Teun: stemmen!

Teun Toebes (19) volgt de opleiding tot hbo-verpleegkundige en werkt als verzorgende in een verpleeghuis. Met zijn stichting sTeun en toeverlaat zet hij zich vrijwillig in voor meer geluksmomenten voor mensen met dementie, hun mantelzorger(s) én zorgverleners en maakt hij video’s over de zorg en ouderen (met dementie). En voor deze inzet is hij nu genomineerd voor een Young Impact Award! Hij kan wel wat sTeun gebruiken, dus vertelt hij in dit blog meer over zijn nominatie en roept hij iedereen op om op hem te stemmen.

Gastblogger Teun genomineerd voor Young Impact Award

Op 17-jarige leeftijd kwam ik als stagiaire hbo-verpleegkunde in contact met mensen met dementie en de verpleeghuiszorg. Van tevoren had ik dat nooit gedacht, maar ik word er iedere dag weer enthousiast van! Ik wil mensen meegeven dat je óók in een verpleeghuis of na de diagnose van een vorm van dementie nog heel veel plezierige momenten met elkaar kunt beleven.

Met mijn video’s probeer ik een breed publiek te bereiken en hen mee te geven dat er veel meer mogelijk is dan ‘de laatste restjes verslijten’ en dat de zorg veel meer is dan alleen medicijnen toedienen. Voor mij is de mens het uitgangspunt en niet de (on)mogelijkheden van het zorgsysteem.

Gastblogger Teun is genomineerd voor de Young Impact Award.

Geluk creëren in de breedste zin van het woord, ook voor de zorgverlener, dat is mijn doel. Ik organiseer silent disco’s in verpleeghuizen en heb een silent disco-set die gratis in verpleeghuizen in kan worden gezet zonder commercieel belang. Waarom gratis? Omdat ik vind dat iedereen deel moet kunnen nemen aan activiteiten, ook wanneer je geen eigen bijdrage kunt betalen. Vermaak voor jong en oud, want een stralend gezicht is goud waard.

Vorige week ging ik samen met voormalig brandweerman Jaap (92) en zijn dochters voor één dag ‘Terug naar het vak’. Gisteren tijdens het tandenpoetsen schoot Jaap vol en zei: ‘Ik heb een verschrikkelijk fijne dag gehad.' Het geluk van een ander, daar doe ik het voor. En dat kan zo simpel zijn. Betrokkenheid en aandacht voor elkaar is gratis.

Ik streef naar zorg waarbij mensen door het leven geprikkeld blijven, met oog voor het hart.

Stem op mij!

Mijn nominatie voor een Young Impact Award is een geweldige kans om dementie én de zorg positief onder de aandacht te brengen. En stemmen is heel simpel: iedereen kan het door onderstaande link te gebruiken. Ontzettend bedankt voor jouw stem!

youngimpact.nl/stemmen/#voting

Volg Teun

Website: www.s-teun.nl/

YouTube: www.youtube.com/channel/UCwWj-58C_NikkasYMoTY2fA

Facebook: www.facebook.com/teunentoebespraat

Instagram: www.instagram.com/teunentoebespraat