© Teun Toebes

KnUS in de BUS - 60 jaar getrouwd

Teun Toebes (20) volgt de opleiding tot hbo-verpleegkundige en werkt als verzorgende in een verpleeghuis. Vanuit zijn stichting sTeun en toeverlaat maakt hij video’s over het contact, de zorg en ouderen (met dementie). Vandaag staat de liefde centraal: KnUS in de BUS met Mia en Willie!

60 jaar getrouwd

Ze hebben elkaar ontmoet toen Mia de kippen aan het voeren was. Nu nog altijd samen en volgend jaar 60 jaar getrouwd. In de video vertellen Mia en Willie over de liefde, een herseninfarct en positieve ervaringen.

‘Liefde is bijvoorbeeld ook de wc-bril omlaag leggen voor elkaar.’

Creatief

Het koppel is nog altijd enorm sociaal betrokken in de flat waarin zij wonen. Zo schrijft Willie het ‘huisboekje’ en laat deze met trots zien. Samen zorgen zij voor de aankleding van de etalages. Mia gaat naar de kringloop en is nog altijd creatief bezig.
 

Praten

Mia en Willie zien veel eenzaamheid om zich heen. Tot slot vult Mia aan ‘we zouden allemaal wat meer tegen elkaar moeten praten.’

Daar sluit ik mezelf bij aan.

Bekijk hier de video met Mia en Willie.